Aad van Gils onderscheiden met de gouden Bondsspeld

Zaterdag 14 -12-2019  tijdens de vergadering van de Bondsraad van de Nederlandse Handboogbond (NHB) is Aad van Gils onderscheiden met de gouden Bondsspeld voor al zijn werk voor de handboogsport. Hij kreeg de speld met bijbehorende oorkonde uitgereikt door de voorzitter van de NHB.

Aad van Gils nam zaterdag afscheid als Bondraadslid. Bij deze gelegenheid werd hij bedankt voor zijn jarenlange inzet voor de handboogsport. Hierin was hij onder andere actief als scheidsrechter bij vele nationale en internationale wedstrijden, maar ook als trainer, bestuurslid en voorzitter van het Rayon 1 (Noord-Nederland). In het najaar nam Van Gils afscheid als voorzitter van het Rayon 1. In het Rayon blijft hij nog wel actief als bestuurslid Outdoor. Ook bij de handboogvereniging Eilandschutters blijft Van Gils actief als wedstrijdleider, trainer en bestuurslid.

Keizerverschieting 2019

De huidige keizers Ben Moor (Compound) en Gert-jan Schoorl (Recurve) zijn uitgedaagd door de koningen Marinka Kampstra (Compound) en Roy Westerik (Recurve)

Zondag 22 september werd de Keizerverschieting gehouden.

Dit leverde een nieuwe Compound-keizerin op: Marinka met 291 punten tegen ben met 277 punten.
Gert-Jan prolongeerde zijn keizertitel met 288 punten tegen Roy
met 234 punten.
Beide keizers  van harte gefeliciteerd!

2e Prijs Frans Hattink

Enkele Eilandschutters, Jan Prins, Frans Schrama en Frans Hattink hebben 22 september 2019  mee gedaan aan het 3dicispine toernooi op Fort Oosroever wat werd georganiseerd door MBSOV Noordkop.

Frans is hierbij 2e geworden in de klasse Hout.

Gefeliciteerd!

Onderstaand artikel is ook in de Texelse Courant geplaatst:

Eerste plaats voor Texelse handboogschutster

Marinka Kampstra van handboogvereniging Eilandschutters heeft afgelopen weekend de eerst plaats behaald tijdens een A-status Veldwedstrijd handboogschieten. In de klasse Dames Compound wist zij met 319 punten de nummers twee en drie ruim dertig punten voor te blijven. Met deze score wist zij tevens haar derde prestatiespeld voor het veldschieten in de wacht te slepen.

Afgelopen winterperiode 2019 hebben  een aantal Eilandschutters zeer succesvol deel genomen aan de Wintercompetitie bij MBSOV Noordkop in Den Helder.

Deze competite bestond uit zes wedstrijden van 36 pijlen op 18 meter en er werd deelgenomen door meerdere  verenigingen uit Noord-Holland. De  Eilandschutters namen maar liefst 6 prijzen mee naar huis!

Uitslagen op www.mbsov/noordkop