Afbeelding invoegen
 
Op zondag 17 april 2016 is bij de Eilandschutters de Rayonkampioenschappen 25 meter 1 pijl gehouden.

Deze discipline wordt zoals de naam al weergeeft geschoten op een afstand van 25 meter en bestaat uit vijf proefpijlen gevolgd door 2 rondes van 25 pijlen.
Sporters mogen alleen aan de Rayonkampioenschappen deelnemen door zich te kwalificeren via de regiokampioenschappen. Aan de rayonkampioenschappen namen 48 sporters deel onderverdeeld in diverse klassen. Vanwege het grote aantal schutters werd er een ochtend en een middag sessie gehouden.

De resultaten waren opmerkelijk. Gert-Jan Schoorl, als vijfde geŽindigd in de Regio werd na een spannende strijd eerste in Recurve klasse 1. Hij eindigde met 469 punten op een gedeelde eerste plaats. Hij had 11 "inner tensĒ geschoten en zijn tegenstander 10. Dit gaf de doorslag voor het goud.
Olga Ellen, eerste in de Regio, eindigde voor de tweede keer, ditmaal met 432 punten als eerste in de Recurve klasse 5. Zij had 25 punten voorsprong op de nummer 2.
Aad van Gils kwam uit in de compound klasse 2. Hij eindige in de Regio op de eerste plaats met 2 punten voorsprong. In deze thuiswedstrijd deed hij het nog eens dunnetjes over. Met 28 punten voorsprong op de nummer 2 eindigde hij op de eerste plaats 439 punten.

Deze drie schutter hebben zich geplaatst  voor de Nederlandse kampioenschappen op 28 mei in Schijndel.
Overige prestaties van de Eilandschutters; in de Longbow klasse werd Kees Bakker tweede met 301punten en Frans Schrama derde met 263 punten.